Draaimarathon molens

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat het Gilde van Vrijwillige Molenaars werd opgericht. Aanleiding hiervoor was de wens, dat het resterende aantal molens in ons land niet slechts gerestaureerd werd maar ook weer ging draaien. Men besefte echter dat hiervoor deskundigheid nodig was. Daarom werd het Gilde opgericht, met als doelstelling een opleiding voor vrijwillige molenaars te verzorgen. In dit ‘Jaar van de Molenaar’ vraag het Gilde extra aandacht voor molenaars en hun molens met een zevendaagse maalmarathon. Want: Molens moeten draaien!

Om dit 50-jarig jubileum te vieren organiseert het Gilde maandelijks per provincie extra activiteiten. Zuid-Holland is in september aan de beurt. Het wordt o.a. gevierd met een zevendaagse maalmarathon. Van 1 t/m 7 september laten molenaars continu – in een estafette – ergens in de provincie één of meer molens draaien. Ook ’s nachts! Bezoek is daarbij doorgaans welkom.

Ook op Voorne-Putten zullen een aantal molens aan de estafette meedoen:

– De Hoop in Abbenbroek draait zaterdag 3 september van 06.00 uur t/m 18.00 uur

– De Arend in Zuidland draait dinsdag 6 september van 12.00 uur t/m 18.00 uur

– De Bernissemolen in Geervliet draait zondag 4 september van 12.00 uur t/m 18.00 uur

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september zullen alle molens van Voorne-Putten & Rozenburg geopend zijn.

Deel dit bericht